About Maxim G.

Maxim Gortworst ( Amsterdam, 1968)

Fotografie is voor mij het vastleggen van een moment in de tijd dat door een foto eeuwig zichtbaar blijft.
Ik ben altijd al gek van foto's geweest. Ik maakte als kind vaak foto’s met de camera van mijn ouders. En kon uren door hun fotoboeken bladeren. Veel later kocht ik een digitale point and shoot en raakte ik verslaafd aan het direct kunnen zien van het resultaat. Toch duurde het tot 2012 tot ik een echt goede spiegel reflex kocht. Dat werkte meteen zo verslavend dat ik sindsdien nauwelijks nog zonder de straat op ga.

De mooiste uitdaging is voor mij van niets iets maken. Vaak ga je voor de overduidelijke dingen, maar als je goed kijkt, vind je in ieder beeld een uniek plaatje. Als fotograaf spot ik graag de dingen die je normaal over het hoofd zou zien.

Het aller-leukste vind ik dan ook dat je als fotograaf zelf het beeld bepaalt. Ook al is het er omheen oerlelijk, jij bepaalt wat de kijker te zien krijgt. En dit samen met de lichtval, het jaargetijde en de tijd (ochtend of avond), levert iedere keer weer een andere foto op.

Mijn expertise ligt in het feit dat ik heel breed georiënteerd ben. Ik zie overal een mooie uitdaging in: van fashion tot productfotografie en van straatfotografie tot macro. Dat zie je ook terug in mijn portfolio.

Laat de foto's voor zichzelf spreken!

 

Contact me

Spring naar toolbar